Nije ni čudo što ga svi prave kad je preukusan i prejednostavan 😲😲😲 😍😍😍 a još se ne peče 😁😁 plus recept prerađen na čaše 👌
Mogla sam ga sama pojesti 😁🤣🤣 ali sam ipak odlučila da ga podijelim sa ukućanima hehehehhe a po belaju svi kokosljubci 😅😅😅 planuo je za sat vremena 🤷🏻♀️🤷🏻♀️ sutra opet nešto drugo 🤦🏻♀️🤣🤣
Sastojci:
- 2 šolje mlevenog keksa
- 1 šolja šećera u prahu
- 1 šolja kokosa
- 1/2 kašike kakaa u prahu
- 110 g putera
- 50 g čokolade
- 7 kašika mleka
- 1 do 2 kašike vode
(Šolja = 150 ml)
Priprema:
Pomiješajte pecivo, kakao i 1/2 šolje šećera u prahu.
Otopite čokoladu u mlijeku i dodajte 50 g maslaca. Ostavite da se malo ohladi i dodajte u mljeveni Keks.
Pomiješajte preostalih pola šolje šećera u prahu sa 60 g putera (sobne temperature) i dodajte kokos.
Sada prvo tamnu smjesu stavite na foliju ili vrećicu za zamrzavanje i rastanjite na debljinu oko 5 mm, a zatim poniziti postupak i sa bijelom smjesom.
Bijelu smjesu preklopite preko tamne smjese i zatolajte i zamitajte u foliju.
Čuvati u frižideru 30 do 60 minuta zavisno od mekoće koju želite.
Nadam se da vam se svidio ovaj recept 💕
Ako ne jeste, slobodno me zapratite na ovom blogu ili na jednom od profila na društvenim mrežama.👇
A možete se i besplatno pretplatiti na moj youtube kanal a na ovom linku 👇
Autorsko pravo zadržava ©Kuhanje je zabavno, 2021
Primjedbe
Objavi komentar