Za pripremu ovih kolačića potrebno je samo 10 minuta. Na suhom i u limenim posudama mogu stajati i do 5 dana, a okus će ostati isti.
Sastojci za 32 komada:
- 100 g putera
- 1/2 čaše šećera u prahu (približno 70 g)
- 1,5 čaša brašna (približno 150 g)
- prstohvat soli
- 1/2 vrećice vanilin šećera
- 3 mandarine
- 1 žumance
- 1 kašika mlijeka
- 3 kašike šećera
- 100 g putera
- 1/2 čaše šećera u prahu (približno 70 g)
- 1,5 čaša brašna (približno 150 g)
- prstohvat soli
- 1/2 vrećice vanilin šećera
- 3 mandarine
- 1 žumance
- 1 kašika mlijeka
- 3 kašike šećera
ČAŠA = 150 ml
Kako bi bili sigurni da sve radite kako treba, predlažem vam da pogledate video
👇
PRIPREMA:
Puter sobne temperature izmiješati sa šećerom u prahu.
Zatim dodati vanilin šećer, sol i dobro izmiješati.
Dodati naribanu koru mandarina te postepenim dodavanjem brašna umijesiti glatko tijesto.
Puter sobne temperature izmiješati sa šećerom u prahu.
Zatim dodati vanilin šećer, sol i dobro izmiješati.
Dodati naribanu koru mandarina te postepenim dodavanjem brašna umijesiti glatko tijesto.
Tijesto podijeliti na 4 jednaka dijela, napraviti kugle, pokriti prozirnom folijom i ostaviti da odstoji u frižideru oko 40 minuta.
Sada svaku kuglu isjeci na 8 kriški (kao jabuku).
Svaku krišku sa najduže strane prvo umočiti u žumance (u koje smo dodali kašiku mlijeka) pa zatim u šećer.
Pecite 10 minuta na 180 ° C.
Autorsko pravo zadržava ©Kuhanje je zabavno, 2021
Primjedbe
Objavi komentar